Vriendschapsrelatie

Problemen in een hechte of langdurige vriendschap kunnen diep raken. Dat kan soms het bekoelen of het einde betekenen van een waardevolle vriendschap. In plaats van afstand te nemen van de vriendschap of door te gaan in een patroon wat niet goed voelt, kun je er ook voor kiezen om te onderzoeken wat er speelt. Wat je tegenkomt in deze vriendschap blijkt vaak niet uniek voor alleen deze relatie. Door de vriendschap met begeleiding te onderzoeken geef je jezelf en de ander de mogelijkheid om te ontdekken wat er speelt. Zo kun je persoonlijk onwikkelen en de relatie met je vriend(in) verdiepen.

Wanneer deze begeleiding?

– als de vriendschap niet meer vanzelf stroomt en je dat anders zou wensen
– als er dingen zijn gebeurd die de vriendschap hebben geschaad
– als je je altijd aan een bepaald facet van je vriend(in) blijft ergeren en wilt begrijpen waarom
– als je het gevoel hebt dat het vaak over de ander gaat
– als je je aanpast aan de ander
– als je het gevoel hebt dat jullie teveel op elkaar leunen
– als je nieuwsgierig bent naar de patronen in jullie vriendschap en er van wilt leren
– als bij één van jullie veel is veranderd door een ingrijpende gebeurtenis

Waarom deze begeleiding?

In mijn begeleiding zie ik een relatie als een mogelijkheid om te ontdekken over jezelf en over de ander. Met een vriend(in) is dat heel duidelijk. Je zit niet aan de vriendschap vast. Daardoor is het een bewuste keus voor openheid en ontwikkeling als je jezelf en de relatie onderzoekt. En dat past bij mijn manier van werken, waarbij iedere moeilijkheid een mogelijkheid in zich draagt om dieper in jezelf te landen.

Wat levert deze begeleiding op?

Door samen sessies te doen kun je je eigen gedrag en patronen gespiegeld zien. Je kunt gaan ontdekken hoe je omgaat met grenzen, met ruimte geven en nemen, communicatie en contact, kracht en kwetsbaarheid. Dat gebeurd niet alleen met woorden, maar ook door achter de woorden te ontdekken wat er gevoeld wordt. Het mooie is dat samen begeleid worden de dynamiek en patronen in jullie relatie verheldert én dat je veel leert over de manier waarop je met jezelf omgaat.
Als reactiviteit vermindert kun je je vriend(in) meer als in zijn geheel zien en kun jij echter zijn. Dat raakt het hart, ook als jullie vriendschap verandert of stopt. Je leert zo om een vriend voor jezelf te zijn door te groeien in de vriendschap met de ander.

Praktische informatie

Hebben jullie belangstelling voor begeleiding van je relatie, dan is de eerste stap een kennismakingsgesprek. Hierin verkennen we de wensen die bij ieder van jullie leven en kijken we of deze passen bij mijn manier van begeleiden. Het kennismakingsgesprek duurt 30 minuten. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Een sessie duurt één uur en vijftien minuten en kost € 90,-.
Je kunt bellen 06 53858876 of het contactformulier invullen.

In de bossen tussen Zutphen, Lochem en Deventer

Gelegen tussen Zutphen, Lochem en Deventer, vind je de praktijk in de bossen bij Almen. Binnen een kwartier is de praktijk per auto bereikbaar vanuit Eefde, Harfsen, Laren en Vorden.
De praktijk ligt aan een zandweg:
Binnenweg 38
Almen

Relatietherapie Zutphen Lochem Deventer Relatietherapeut   Relatietherapie Zutphen Lochem Deventer Relatietherapeut    Relatietherapie Zutphen Lochem Deventer Relatietherapeut   Relatietherapie Zutphen Lochem Deventer Relatietherapeut

 

Relatietherapie Zutphen, Lochem, Deventer, Relatietherapeut


Gratis kennismaking:

06 53858876
of

contactformulier

 

"Zo fijn dat Anna Maria zo snel de vinger op de zere plek kon krijgen. Dankzij haar maken wij een nieuwe doorstart."

"Eindelijk kan ik weer zonder spanning met mijn zus in één ruimte zijn."


"Helder en repectvol.''


"De lichte toon gaf lucht aan onze zware situatie."

Copyright © 2018. Relatietherapie.