Familierelatie

Familierelaties zijn bijzondere relaties omdat ze met je vroege verleden verbonden zijn. Problemen in deze relaties kunnen je daarom diep raken. Omdat je veelal je familie blijft zien, kun je de moeilijkheden niet vermijden. Toch blijft er vaak de hoop op een beter contact.  

Familiegebeurtenis

Soms komen de problemen aan de oppervlakte rond ingrijpende familiegebeurtenissen, zoals zorg voor een ziek familielid, een overlijden of een erfenis. In zo’n situatie kan het nodig zijn om intensiever samen te werken. Oude patronen worden onder stress makkelijk geactiveerd. Dacht je een bepaalde rol al lang losgelaten te hebben? Bij familie stap je er zo weer in.

Wanneer deze begeleiding?

Deze begeleiding kan plaatsvinden met 2 of 3 familieleden tegelijk. Hieronder vind je een aantal voorbeelden waarom je kunt kiezen voor deze begeleiding:
- je voelt je onveilig, miskend of alleen staan in de familie
- je verlangt naar meer ontspanning, openheid en communicatie met een familielid
- je wilt de positie die je in deze familie hebt beter begrijpen
- oude wonden zou je willen genezen
- je wilt jezelf blijven in contact met je familie
- de samenwerking verloopt slecht terwijl samenwerking wel nodig is

Waarom deze begeleiding?

De benadering in de familierelatie-therapie is positief met de nadruk op ontdekken, begrip en ontwikkelen. In het proces dat je samen aangaat word je ondersteund in je eigenheid in relatie tot de ander. Door de veiligheid en ruimte in de sessies kunnen jullie verder kijken dan je gevoelens en ideeën over jezelf en de ander. Wat voel ik, wat zeg ik, waarom zeg ik dit, wat veronderstel ik over de ander, wat raakt dit bij de ander, hoe reageert mijn lichaam? zijn vragen die aan bod komen.

Wat levert het op?

Effect van de sessies is meer rust en ontspanning in jullie relatie. Je ziet je eigen en elkaars mogelijkheden en beperkingen en bent in staat jullie relatie daarop af te stemmen. Er ontstaat meer begrip voor jullie familiegeschiedenis en de rol die ieder van jullie heeft ingenomen. Pijn uit jullie verleden kan daardoor helen.

Praktische informatie

Hebben jullie belangstelling voor begeleiding van je familierelatie, dan is de eerste stap een kennismakingsgesprek. Hierin verkennen we de wensen die bij ieder van jullie leven en kijken we of deze passen bij mijn manier van begeleiden. Het kennismakingsgesprek duurt 30 minuten. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Een sessie duurt één uur en vijftien minuten en kost € 90,-.

Je kunt bellen 06 53858876 of het contactformulier invullen.

In de bossen tussen Zutphen, Lochem en Deventer

Gelegen tussen Zutphen, Lochem en Deventer, vind je de praktijk in de bossen bij Almen. Binnen een kwartier is de praktijk per auto bereikbaar vanuit Eefde, Harfsen, Laren en Vorden.
De praktijk ligt aan een zandweg:
Binnenweg 38
7218 mb Almen

Relatietherapie Zutphen, Lochem, Deventer, Relatietherapeut, familieproblemen

 

Relatietherapie Zutphen, Lochem, Deventer, Relatietherapeut


Gratis kennismaking:

06 53858876
of

contactformulier

 

"Zo fijn dat Anna Maria zo snel de vinger op de zere plek kon krijgen. Dankzij haar maken wij een nieuwe doorstart."

"Eindelijk kan ik weer zonder spanning met mijn zus in één ruimte zijn."


"Helder en repectvol.''


"De lichte toon gaf lucht aan onze zware situatie."

Copyright © 2018. Relatietherapie.